Inloggen

Een kijkje achter de schermen bij AAP

 

CGMV senioren organiseert op woensdag 15 mei 2024 een bezoek met rondleiding bij AAP in Almere. Ga je met ons mee?

 

Het bezoek start met een korte film over de werkzaamheden van AAP en vervolgens neemt een rondleider je mee naar buiten om het werk ook in de praktijk te kunnen zien. Deze rondleiding is bijna geheel in de buitenlucht, dus goede schoenen zijn wel aan te bevelen.

 

Datum: Woensdag 15 mei 2024
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: AAP, Kemphaanpad 1, 1358 AC in Almere

Bijzonderheden: Huisdieren zijn niet toegestaan

 

In Europa worden miljoenen dieren, zoals apen, tijgers en leeuwen, als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in circussen en andere vormen van entertainment. Dit zorgt voor onvoorstelbaar veel dierenleed en AAP vindt dat dit moet stoppen! AAP is vastbesloten om haar ultieme doel te bereiken; een einde maken aan het lijden van exotische dieren in Europa en pleit in heel Europa voor betere wet- en regelgeving om dierenleed te voorkomen. 

 

AAP pakt het probleem preventief en bij de bron aan, want voorkomen van dierenleed, betekent uiteindelijk minder dieren op de wachtlijst die gered en opgevangen moeten worden. 

De geredde dieren bij AAP hebben verschillende achtergronden: ze komen uit het circus, zijn gebruikt als ‘fotomodel’ om met toeristen op de foto te gaan of leefden jarenlang als huisdier. Veel van deze dieren zijn ook illegaal verhandeld: ze zijn uit hun natuurlijke leefgebied gehaald, naar Europa gesmokkeld en vervolgens verkocht aan particulieren of circuseigenaren.

 

AAP vangt daarnaast ook proefdieren op en dieren uit dierentuinen die van de autoriteiten moeten sluiten of waarvan de dieren in beslag zijn genomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij dierentuinen waar de zorg voor de dieren ondermaats is.

 

Klik hier voor meer informatie over AAP.

 

Programma

13.45 uur – Verzamelen bij AAP
14.00 uur – Start van het bezoek met een film
14.30 uur – Rondleiding over het terrein van AAP
16.00 uur – Einde bezoek

 

Kosten

Het bezoek aan AAP is gratis. AAP ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donaties. Een kleine bijdrage na afloop van de rondleiding stellen ze wel op prijs.
Introducés zijn toegestaan, max. 1 introducé per persoon.

 

CGMV senioren

CGMV senioren is een actief netwerk van leden die of met pensioen zijn of die nog (parttime) werkzaam zijn in een (on)betaalde baan, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of mantelzorg. We willen elkaar toerusten vanuit een christelijke visie op werk, inkomen en ouder worden.

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 13 mei 2024 via info@cgmv.nl