Inloggen

Ontmoetingsdag voor kosters 2024

 

Ben je koster en wil je graag andere kosters ontmoeten om samen te praten over dit mooie beroep? Meld je dan nu aan voor de ontmoetingsdag van CGMV kosters.

 

De ontmoetingsdag van CGMV kosters is een ideale dag om andere kosters te ontmoeten. Tijdens deze dag is er volop ruimte om met elkaar spreken over het beroep van koster en alles wat daarbij komt kijken. Maar ook om elkaar te leren kennen.

 

Datum: vrijdag 31 mei 2024

Tijd: 09.30-16.00 uur

Locatie: Bazuinkerk, Cello 1, 8265 RL, Kampen

 

Rieko van Til is koster bij de Bazuinkerk (NGK Kampen-Zuid). Na de ontvangst met koffie en thee neemt hij ons mee naar de begraafplaats “Bovenbroek”, tegenover de kerk. Er is hier een pilot gestart met gastheren/-vrouwen. Rieko vertelt graag meer over deze aanvulling in de vorm van opvang en ontmoeting van eenzamen en ouderen.

 

Na de lunch is er een keuzeprogramma. Kampen telt een rijke historie en tijdens het middagprogramma gaan we een deel hiervan ontdekken. Je kunt kiezen tussen een bezoek aan het Stedelijk Museum of een bezoek aan Sigarenfabriek De Olifant.

 

  • Stedelijk Museum
    Het stadhuis van Kampen is gevestigd in het oude stadhuis en heeft vier hoofdonderwerpen: water, religie, rechtspraak en het huis van Oranje. Naast deze vaste collectie kun je ook actuele exposities bekijken.
  • Sigarenfabriek de Olifant
    In de hoogtijdagen van de tabaksindustrie waren er meer dan 100 sigarenfabrieken in Kampen. De Olifant is de enig overgebleven fabriek. Tijdens een rondleiding door de fabriek hoor en zie je hoe een sigaar gemaakt wordt en wat er verder allemaal bij komt kijken.

 

Beide rondleidingen duren ongeveer één uur. Na afloop is er dus nog voldoende tijd om Kampen zelf verder te ontdekken, te winkelen in de Oudestraat en de Geerstraat of om een gezellig terrasje te pakken.

 

 

Overige informatie

 

Programma

09.30 uur – inloop met koffie/thee en iets lekkers

10.00 uur – welkom en info over deze dag

10.30 uur – bezoek aan de begraafplaats Bovenbroek

12.00 uur – lunch in de kerk

13.30 uur – middagactiviteit

16.00 uur – afsluiting in de kerk met een hapje en drankje

 

Kosten

De kosten voor deze ontmoetingsdag zijn € 15,-. Dit bedrag kan op de dag zelf betaald worden aan de organiserende koster. Ben je geen lid van CGMV en wil je toch deelnemen? Wees welkom! Introducés zijn ook van harte welkom.

 

CGMV kosters

CGMV kosters is een actief netwerk van leden die actief zijn als koster. We willen elkaar toerusten vanuit een christelijke visie op werk, inkomen en werken als koster.

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 28 mei 2024 via info@cgmv.nl.