Inloggen

Pinkstercongres 2024 

 

Dinsdag 21 en woensdag 22 mei 2024
Thema: Knecht en kopman, Gods gemeente leiden naar de toekomst.

 

Wil het wielerpeloton vooruitkomen, dan is een knecht en een kopvrouw of kopman een onmisbare schakel in de ploeg.  Ook een kerk is onderweg: naar een hoopvolle toekomst! Hoe zie jij jouw rol als ‘knecht en kopvrouw/kopman’ om die mooie kostbare ploeg vol gaven en talenten te leiden? Wat vraagt dat dan van je? Wat heb je nodig? Want er is soms veel zijwind, of tegenwind. Of als je de wind mee hebt, zou je er meer uit kunnen halen dan er nu in zit? 

 

Het predikantencongres wil je ondersteunen en bemoedigen als leider van de gemeente van Christus. Dat doen we door inspirerende sprekers, maar ook in de onderlinge uitwisseling. 

 

Datum: dinsdag 21 mei en woensdag 22 mei 2024

Tijden: dinsdag 09.45-22.00 uur en woensdag 09.00-14.00 uur
Locatie: Hotel & Congrescentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ in Elspeet

Sprekers: Kees Kraayenoord (voorganger Mozaïek 038), Arjen Zantingh (voorganger Stadskerk in Groningen), Dorine Sommer (Alpha Nederland), Alrik Vos (predikant NGK Alkmaar); Joshua van der Vegt (jeugdwerker Evangelie gemeente Harderwijk), William den Boer (missionair werker in Almere), Ronald Westerbeek (Gastdocent systematische theologie TU Utrecht) en Arlette Kuipers (missionair werker in “de Verbinding” Hilversum).

 

Keuze uit drie parallelle etapperoutes

 

De etappe van de theologie van de verlossing
Werken de aloude termen van ellende, verlossing en dankbaarheid nog in de hedendaagse gereformeerde verlossingsleer? Verlossing gaat over meer dan “hoe word ik rechtvaardig voor God?” Het heeft ook te maken met vrede op aarde, behoud van de schepping, sociale rechtvaardigheid. Wat betekent dat voor jou als geestelijk leider? En hoe geef je het een plaats in je prediking?

 

De etappe van de missie
Waar de kerk krimpt, liggen er kansen in een samenleving die steeds meer op zichzelf wordt geworpen. Sluiten onze kerkelijke activiteiten voldoende aan op de vragen in onze omgeving? Hoe buigen we binnenkerkelijke activiteiten om naar externe gerichtheid? We kijken in deze etappe ook naar nieuwe ontwikkelingen in de missiologie. Welke uitdaging of kans ligt er voor jou als missionair leider van de gemeente?  

 

De etappe van leiderschap
Gemiddeld genomen heeft de gemeente te maken met drie generaties en een grote variatie aan denkwijzen. Elke generatie heeft zo zijn eigen uitdagingen van saamhorigheid tot individualiteit en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Maar het is samen wel één ploeg. Het accent in deze etappe ligt vooral hoe jij als geestelijk leider het leiderschap overdraagt aan de nieuwe generatie. Hoe betrek je hen erbij om als nieuwe knecht en kopgroep verantwoordelijkheid te dragen voor de kerk van de toekomst. 

 

Drie boeiende etappes, met voldoende uitdagingen! Je kiest een etappe, waarin je wil groeien of ervaringen wil delen en die etappe volg je gedurende het congres.

 

Onze trainers en coaches voor dit congres zijn: Kees Kraayenoord (voorganger Mozaïek 038), Arjen Zantingh (voorganger Stadskerk in Groningen), Dorine Sommer (Alpha Nederland), Alrik Vos (predikant NGK Alkmaar); Joshua van der Vegt (jeugdwerker Evangelie gemeente Harderwijk). Andere trainers zijn nog onderweg…

 

Het belooft een mooie tocht te worden! Welke etappe daagt jou uit? 

 

Kosten (voor leden)

Leden van CGMV predikanten kunnen kiezen uit twee verschillende arrangementen:
1. Deelname incl. overnachting en ontbijt, kosten € 479,-
2. Deelname als daggast, kosten € 395,-

 

Ben je geen lid van CGMV predikanten? Ook dan ben je welkom en heb je keuze uit twee arrangementen:
1. Deelname incl. overnachting en ontbijt, kosten € 579,-
2. Deelname als daggast, kosten € 495,-

 

Alle arrangementen zijn incl. alle maaltijden (lunch, diner), consumpties tijdens de maaltijden, verfrissende tussendoortjes en onbeperkt koffie/thee.

 

Tip: Veel predikanten kunnen ook hun scholingskosten hiervoor aanspreken.

 

Aanmelden
Je kunt je t/m maandag  6 mei 2024 voor het Pinkstercongres inschrijven via info@cgmv.nl. Voor de arrangementen met overnachting geldt vol=vol.

 

Inschrijven voor het arrangement incl. overnachting kan na 6 mei (of eerder indien het arrangement is volgeboekt) alleen in overleg en op basis van beschikbaarheid. Stuur hiervoor een mail naar info@cgmv.nl met vermelding van je naam, telefoonnummer en je gewenste arrangement. We checken dan voor je  welke mogelijkheden er nog zijn. Inschrijven als daggast is tot 24 uur voor aanvang nog mogelijk.

 

Wij adviseren deelnemers zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.