Inloggen

Arbeidsmarkt

 

Al een aantal jaren zijn er te weinig mensen om het werk te doen, met name in de zorg en het onderwijs maar ook elders. Het is tijd keuzes te maken welke sectoren voorrang krijgen bij de schaarste aan werknemers.

Wat wij vinden:

 

  • Minder marktgericht denken. De economie draait als het goed is niet om cijfers maar om mensen. Een bedrijf moet winst maken om te kunnen voortbestaan, niet om de aandeelhouders maximaal te kunnen uitbetalen.
  • De werknemer is zijn loon waard. Salarissen moeten bij voltijds werk voldoende zijn om van te leven, zodat er zo weinig mogelijk toeslagen nodig zijn. Belasting op inkomsten uit arbeid moet verschuiven naar belasting op inkomsten uit vermogen. Daarmee kunnen de lonen onderin het loongebouw omhoog, zonder dat de lasten voor het MKB veel stijgen.
  • Kritisch kijken naar arbeidsmigratie. Arbeidsmigratie is maar voor een deel de oplossing voor personeelstekort. Stel vast welke sectoren bijdragen aan de samenleving, en welke sectoren beter uit ons land kunnen verdwijnen. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol.

Wat wij doen:

 

  • Waar we aan tafel zitten bij cao-onderhandelingen, zorgen we voor een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden.
  • Bij geschillen over betaling of problemen met contracten kun je terecht bij onze juridische adviseurs of juristen. Zij helpen je op een persoonlijke manier.

 

 

Lid worden