Inloggen

Goed werk.

Goed verhaal.

 

Wij geloven dat goed werk de wereld mooier maakt. Daar zetten we ons al sinds 1952 voor in. Door te zorgen voor goede afspraken en duurzame relaties tussen werknemers, werkgevers en ondernemers.

Wie wij zijn

 

We zijn een kleine vakbond met christelijke idealen. Wat ons drijft zijn de woorden van Jezus Christus: ‘Heb je naaste lief als jezelf’. Samen met iedereen die gelooft dat werk zinvol en leuk kan zijn, zoeken wij een weg in de uitdagingen van deze tijd. Je hoeft geen christen te zijn om deze idealen met ons te delen.  

 

  • We doen het samen: bij CGMV zijn zowel werknemers, werkgevers als zzp’ers aangesloten. Dat maakt ons uniek als vakbond.
  • Wij geloven in harmonie: als CGMV hebben we nog nooit een staking georganiseerd. Omdat het vaak ook anders kan.

Ons verhaal

 

We bestaan al meer dan 70 jaar. Uit onvrede met de koers van vakbond CNV werd in 1952 het Gereformeerd Maatschappelijk Verbond opgericht. Daarmee ontstond een vakbond waarin werknemers en werkgevers samen optrekken. Dat heeft alles te maken met onze christelijke wortels. Hoe kun je nu op zondag naast elkaar in de kerk zitten en op maandag tegenover elkaar staan?

 

Die overtuiging is nog altijd van invloed op hoe wij werken: altijd met oog voor de relatie tussen werkgever en werknemer. En ook met oog voor het leven naast je werk. We zijn niet gebonden aan een christelijke kerk of politieke stroming, maar laten ons inspireren door Jezus Christus. We geloven dat de samenleving – misschien nog wel meer dan 70 jaar geleden – behoefte heeft aan mensen die gehoor geven aan waar Jezus toe opriep: om naar elkaar om te kijken.