Inloggen

 

Zorg

 

 

We staan in de top tien van landen met de beste zorg. Toch zijn er grote problemen. Door onder meer de vergrijzing is er steeds meer zorg nodig en stijgen de zorgkosten. Tegelijkertijd is er een groeiend tekort aan zorgmedewerkers. De zorg dreigt steeds minder toegankelijk te worden.

Wat wij vinden:

 

  • Er moet meer rust komen in de zorg. Betere roosters en verlaging van de werkdruk helpen om een betere balans tussen werk en privé te vinden en plezier te houden in het werk.
  • Verminder de regels en administratie. Natuurlijk is goede verantwoording belangrijk, maar de administratie kost nu veel te veel tijd. Dat heeft invloed op de werkdruk en het werkplezier. Minder administratie betekent meer tijd voor de echte zorg en minder tekort aan personeel.
  • Waardeer de mensen in de zorg. Waardering blijkt niet alleen uit een goed salaris maar ook uit de aanpak van de problemen waar de zorg nu voor staat. En uit extra aandacht voor verplegenden en verzorgenden, voor de mensen op de werkvloer.

Wat wij doen:

 

  • Persoonlijk advies bij vragen over je werk en inkomen. Dat kan telefonisch of per mail, en bij jouw eigen contactpersoon.
  • Workshop ‘Baas over je burn-out’. Veel zorgmedewerkers ervaren stress op hun werk. Deze workshop helpt je stress de baas te worden en een burn-out te voorkomen.

 

 

Lid worden 

Artikelen over de zorg