Wij helpen je graag bij al je vragen over werk, inkomen en lidmaatschap.
1. Napraten met Gabriëlle Dik
De gevoelens van schaamte worden vaak groter door geheimhouding. De kern van deze gevoelens komen voort uit je gevoel van eigenwaarde. Tijdens deze workshop wil Gabriëlle je leren om met mildheid naar jezelf te kijken. Stop met ‘worden wie je bent’, want je bent het al.
Veel christenen zijn voortdurend op zoek naar Gods plan voor hun leven. Maar waar het werkelijk om draait zijn de vragen ‘Hoe kijk je naar jezelf en hoe kijkt God naar jou?’. Aan de hand van voorbeelden en korte oefeningen ga je samen met Gabriëlle op zoek naar antwoorden.
Gabriëlle Dik is eigenaar van Stagecall en schrijver van de boeken ‘Je bent het al!’ en ‘Wie heeft je dat verteld?’. Ze geeft presentatietrainingen en communicatietrainingen. Daarnaast spreekt en schrijft ze over onderwerpen als genade, identiteit en vrijheid.
2. De schaamte voorbij – Bert Reinds
In het leven van een mens liggen twee momenten vast: hij wordt geboren en hij sterft. De tijd daartussen is zijn levensweg: een ware ontdekkingsreis over gladde paden, langs kolkende rivieren en steile bergpaden. Een zoektocht naar balans en identiteit.
Mag jij van jezelf falen, fouten maken, tekortschieten, verdrietig, bang en onzeker zijn? Mag een ander in je leven meekijken? Als je dat vermijdt, stagneert je ontwikkeling. Dat heeft tot gevolg dat de schaamte voor het falen je onzichtbaar maakt, en creativiteit en innovatie schaars blijven in je leven. Er is ook een andere weg. Daar vertelt Bert meer over tijdens zijn lezing.
Bert Reinds studeerde orthopedagogiek en hij heeft een eigen praktijk. Het is zijn passie mensen ‘uit te pakken’, zodat zichtbaar wordt wie ze al zijn. Bert heeft ook meerdere boeken geschreven, zoals ‘Kom er eens uit’, ‘Bertweter’ en ‘Het hart van opvoeden’.
3. Carla van der Vlist – SchuldHulpMaatje
Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven kunnen financiële gevolgen hebben bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt, uit elkaar gaat, een kind krijgt of als je inkomen daalt. Dan is het nodig dat iemand de vraag durft te stellen: “Red je het wel?”
SchuldHulpMaatje laat zien hoe je naar elkaar kunt omzien bij levenskruispunten. Zowel op je werk als in netwerken van school, kerk, vrienden en de buurt. In vijf stappen leer je hoe je geldzorgen kunt signaleren en bespreken. En hoe kun je samenwerken bij het ondersteunen van iemand; bijvoorbeeld door te verwijzen naar een inlooppunt om een potjescheck te doen of hulp in te schakelen van een Maatje.
SchuldHulpMaatje werkt samen met verschillende maatschappelijke partners, waaronder kerken en gemeenten. Ook participeert zij in het project Samen Erop Vooruit. Dit is een samenwerkingsverband om mensen de weg naar de juiste hulp te wijzen. CGMV neemt ook deel aan dit samenwerkingsverband.
4. Grethe van ’t Foort en Marit IJpelaar – Stichting Lezen en schrijven
Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Maar meedoen wordt lastig als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier moeite mee.
De meeste mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vinden het lastig om er over te praten. Tijdens deze workshop vertellen Grethe en Marit hoe je de signalen kunt herkennen en geven ze tips hoe je het onderwerp bespreekbaar kunt maken. En natuurlijk geven ze meer informatie over de aanpak van laaggeletterdheid. Hiervoor zijn namelijk meerdere oplossingen.
Stichting Lezen en Schrijven zet zich in voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Zodat volwassenen op hun eigen niveau en in hun eigen buurt kunnen en mogen leren.
5. Dr. Ingrid Pinas – FeM-Poli
Rond de overgang verandert er veel in het lichaam van de vrouw. Ruim twee derde van de vrouwen heeft klachten die door de overgang ontstaan, zoals verstoorde nachtrust, hoofdpijn en concentratieproblemen. Waar de ene vrouw de klacht redelijk tot goed weet op te vangen worden andere vrouwen er juist onzeker door.
Wat kun je als werkgever, collega of vriend(in) doen als je merkt dat iemand onzeker is door de overgang? Hoe maak je klachten bespreekbaar en zorg je ervoor dat vrouwen in de overgang in staat blijven hun dagelijkse werk goed te doen? Ingrid helpt je verder.
FeM-poli biedt maatwerk op gebied van vrouwenzorg, heeft persoonlijke aandacht en aantoonbare expertise bij hormonale aandoeningen. Gynaecologen Ingrid Pinas en Henk Franke delen graag hun kennis en jarenlange ervaring met ons.
6. Jan Toering – Rondetafelgesprek CGMV zakelijk
Jan Toering is relatiemanager van CGMV zakelijk en wil deze avond graag in gesprek komen met zzp’ers, coaches en ondernemers.
Tijdens het rondetafelgesprek bespreken we samen wat je bezig houdt en waar je tegen aanloopt of zelfs mee worstelt. Als het in je werk even tegenzit of het niet gaat zoals je had gepland, ken je dan ook schaamte? En zo ja, op welke gebieden? Of misschien kun jij anderen juist de helpende hand bieden.
In deze vertrouwelijke gesprekken willen we elkaar bemoedigen en naast elkaar staan. Omzien naar je naaste is immers een belangrijk doel van ons zakelijke netwerk.
CGMV zakelijk is een landelijk netwerk van zzp’ers, coaches en ondernemers. Naast (juridische) ondersteuning organiseert CGMV ook inspirerende en informatieve bijeenkomsten en netwerkavonden.
Wil je meer weten over één van onze Hoopvolle Ontmoetingen? Klik dan op onderstaande data voor meer informatie en meld je meteen aan: