Inloggen

Concurrentiebeding

 

Staat er iets over een concurrentiebeding in je arbeidscontract? Heb je een nieuwe baan, maar vraag je je af of dat concurrentiebeding een rol speelt? Wij gaan het voor je na, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Advies bij concurrentiebeding

 

Een concurrentiebeding in je contract kan veel gevolgen hebben. Daarom raden we je aan niet zomaar je handtekening onder je contract te zetten, voordat je weet wat het inhoudt. Wij spitten graag de kleine lettertjes voor je door.

Heb jij te maken met een concurrentiebeding en wil je beginnen aan een andere baan? Wij beoordelen voor je of het beding juridisch juist is. En – als dat inderdaad zo is – wat er mogelijk is om het beding te versoepelen. We helpen je om hierover op een goede manier met je werkgever in gesprek te gaan.

 

Contact

Wat is een concurrentie- of relatiebeding?

 

Een concurrentiebeding in je contract betekent dat je niet zomaar bij een andere werkgever mag werken als je contract eindigt. Je hebt daarmee namelijk afgesproken dat je geen werkzaamheden doet voor concurrenten van het bedrijf waar je werkt. Ook wanneer je als zzp’er in dezelfde sector aan de slag wilt.

 

Staat er in jouw overeenkomst een relatiebeding? Dat houdt in dat je geen relaties – denk aan klanten of leveranciers – mag meenemen naar een nieuwe baan.

 

Vragen?

 

Er zijn veel regels over een concurrentie- of relatiebeding. Dus we kunnen ons voorstellen dat je er vragen over hebt. Bel onze juridisch adviseurs dan leggen zij je meer uit.