Inloggen

Vragen over je uitkering

 

Heb je – tijdelijk of langdurig – geen werk, dan heb je waarschijnlijk recht op een uitkering. Maar hoe vraag je die aan? En hoe weet je of de hoogte van de uitkering klopt? Voor alle vragen over je uitkering kun je terecht bij onze juridisch adviseurs.

Hulp bij WW

 

Loopt je contract af, ga je onvrijwillig minder uren werken of word je ontslagen? Als je niet direct een andere baan kunt vinden, kom je in aanmerking voor een WW-uitkering. Zo heb je ook bij werkloosheid tijdelijk een inkomen. Een van de voorwaarden is wel dat je aantoont dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.

 

De berekening van de hoogte van je uitkering is vrij ingewikkeld. Heb je vragen over de hoogte of de duur van je uitkering? Wil je hulp bij het bezwaar maken? Weet je niet goed hoe je de uitkering moet aanvragen of begrijp je niet wat er in een van de brieven staat? Bel of app met onze juridisch adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Verschillende uitkeringen

 

  • Werkloosheidsuitkering (WW)
    Een WW-uitkering vraag je aan bij het UWV vanaf een week vóór je eerste werkloze dag tot uiterlijk een week na je laatste werkdag.

  • Arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA)
    Als je langer dan twee jaar ziek bent kun je een WIA-uitkering aanvragen.

  • Ziektewetuitkering
    Heb je geen (vaste) werkgever als je ziek wordt, dan kun je telefonisch een Ziektewetuitkering bij het UWV aanvragen.

  • Uitkeringen bij zwangerschap en ouderschap
    De WW of ziektewet kent aanvullende uitkeringen voor zwangerschaps- en bevallingsverlof, adoptie- of pleegzorgverlof, betaald ouderschapsverlof en aanvullend geboorteverlof.

 

Contact